Küldetésünk

Célunk előmozdítani kultúránk fejlődését, nemzeti értékeink megőrzését, Magyarország művészetének nemzetközi színtéren való elismerését, illetve a hazai vizuális kultúrát minőségileg magasabb szintre emelni.
 
Az aukciósház sikeres működésével, magas hozzáadott értékévek nemcsak a jelenleg nem létező magyar kortárs másodlagos piac jön létre, megoldva a hazai műgyűjtők évtizedes eladási gondjait, jelentős bevételhez juttatva a hazai művészeket is, hanem a kortárs művészeti szcéna tovább piacosodik, a hazai vizuális kultúra magasabb szintre emelkedik, a mai magyar művészet magasabb nemzetközi jelenlétet ér el, egyúttal jelentős terheket vehet át az államtól, fenntarthatóbbá téve az értékek megőrzését, a nemzeti kultúra finanszírozását és elvárható fejlesztését a jelen- és a jövő generációi számára.
 
 A kifinomult gyűjtők számára a művészet nemcsak szenvedély, hanem vagyonuk egy jelentékeny része is.
 

Mit csinálunk?

Aukciók

Az általunk használt licitálási forma a nyílt ajánlatos, emelkedő licitlépcsős (angol) aukció. Mi a német és az angolszász módszer egyesítéseként kapott technikát használunk az árképzésben:

Angolszász minta alapján megadunk egy úgynevezett becsértéket, amely az adott tárgy pillanatnyilag vélt piaci értéksávjának alsó és felső határát jelzi. A becsérték egyszerűen a kereslet és a kínálat találkozásából alakul ki. Továbbá a A német módszer szerint megállapítunk továbbá egy kikiáltási árat is, ahonnan indulva meghatározott licitlépcsőnként emelkednek az egymást követő licitárak, ugyanakkor az árverésvezető a szabályos licitlépcsőtől eltérő ajánlatot is elfogadhat. A kikiáltási ár pontos meghatározása tételenként változik, de általában az alsó becsérték kétharmada-háromnegyede.

Érvényes licit(ek) esetében kialakul egy leütési ár, az az összeg, amelynek
valamelyik licitáló általi megadása után már nincs újabb (magasabb) ajánlat,
tehát annak háromszori bemondása után az árverező lekoppint az
árverezőkalapáccsal.

A vételár, azaz a teljes összeg, amit a szerencsés nyertes fizet: a leütési ár 20%-os (az ÁFÁT-t már tartalmazó) közvetítői díjjal növelt összege, mely az ÁFÁ-t tartalmazza.

Privát értékesítés

Az aukciósház privát értékesítést (angolul Private Sales), azaz aukción kívüli, közvetlen, fixáras – egy hagyományos kortárs kereskedelmi galéria működéséhez hasonló – értékesítést is kínál vevői és beadó számára. Ezen értékesítési forma rugalmas, gyors, esetenként alacsonyabb kockázatú, és legfőképp diszkrét személyre szabott szolgáltatás tapasztalt gyűjtőknek, alkalmi vásárlóknak és azoknak is, akik első műtárgyukat szeretnék megszerezni. A beadó bizományosi szerződés keretében áll kapcsolatban az aukciósházzal.